Marie Wallin

Marie Wallin is een ontwerpster uit Engeland die prachtige patroon boeken schrijft. Regelmatig komen er boeken van haar uit en heel soms worden deze vertaald in het Nederlands. Ook de Engelse patronen staan goed beschreven en met wat oefening lukt het je al snel deze goed te volgen.

Haar patronen zijn mooi maar een beetje ervaring met fair isle Breien is welkom. Regelmatig komt het voor in haar patronen dat je met niet twee maar zelfs drie draden tegelijk moet breien en ook hierin is het een kwestie van oefenen en proberen.

Midden januari ben ik met het patroon Carmine begonnen. Deze staat omschreven in haar boek Autumn. Dit keer heb ik niet gekozen voor de Rowan felted Tweed bollen wol maar zelf opzoek gegaan naar een mooie wol, die hier geschikt voor was.

Hoe je dat doet?

Lees goed hoeveel gram en loop lengte de voorgeschreven bollen hebben en daarnaast ook de pen dikte die gebruikt word. Ook de samenstelling, vooral bij het fair isle is dat best belangrijk. Als je gebruik maakt van te gladde (dus strakke draden b.v. katoen) zul je de meeloop draden gemakkelijk door het werk heen zien. Kies je voor iets wat wolliger draad dan sluiten de meeloop draden goed achter je patroon en zie je deze niet zitten.

Mijn keuze is gevallen op Drops fabel sokken wol en Drops Nord uni colour. Deze bevatten naast wol en polyamide ook nog Alpaca, waardoor de draad een beetje een wollig karakter heeft. De kleuren kun je natuurlijk zelf kiezen of aan de hand van de kleurenkaarten die bij de aanbevolen wol kunt vinden. Zo kun je aan de hand van een bestaand patroon er een persoonlijke draai aangeven.

Ik ben gestart en hoop snel het eindresultaat te kunnen laten zien.